Hüsnü M. Özyeğin girişimci, işadamı ve hayırseverdir. Fiba Grubu Kurucu ve Onursal Başkanı ve Özyeğin Üniversitesi Mütevell Heyeti Başkanı’dır.

1944’te İzmir’de doğan Hüsnü M. Özyeğin, 1963’te Robert Akademi’den ve 1967 yılında Oregon State University İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. 1969’da Harvard Business School’dan İşletme Master diplomasını alan ikinci Türk olmuştur.

1974-1977 tarihleri arasında Pamukbank T.A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi, 1977-1984’te Pamukbank T.A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi, 1984-1987 tarihleri arasında Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Murahhas Üye ve Genel Müdürlük görevlerini üstlenmiştir.

Ekim 1987’de Finansbank A.Ş.’yi kurmuş ve 2010 yılına kadar Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı görevini yürütmüştür. 2006 yılında Finansbank’ın National Bank of Greece’e satışı ile Türkiye’nin o döneme kadar en büyük dış ticaret yatırımı gerçekleşmiştir.

Hüsnü Özyeğin girişimci özellikleri ile bugüne kadar 100 e yakın şirket kurmuştur. Fiba Grubu, bugün 11 ülkede 72 şirketle faaliyet göstermekte, 50 ulustan 13 bin çalışanı bulunmaktadır.

“En değerli yatırım insana yapılan yatırım” olduğu inancıyla Hüsnü Özyeğin Türkiye’nin gelişmesi için sosyal sorumluluk ve yatırımlarına büyük önem vermektedir. Hüsnü Özyeğin’in kurucusu olduğu Vakıf ve kurumların bugüne kadar hizmet verdiği kişi sayısı bir buçuk milyon kişiye yaklaşmıştır. Halen Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı, Hüsnü M. Özyeğin Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı, Anne Çocuk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Harvard Business School Dekan Danışma Kurulu Üyesidir. Hüsnü M. Özyeğin, 2007 yılında TBMM Üstün Hizmet Ödülü’ne layık görülmüştür.