“En değerli yatırımın insana yapılan yatırım” olduğu inancıyla Hüsnü M. Özyeğin Vakfı 1990 yılından bu yana akademik başarısı yüksek ve mali desteğe ihtiyacı olan üniversite öğrencilerinin eğitimlerini desteklemektedir. Vakıf bugüne kadar yaklaşık 13.000 burs sağlayarak 2.900’ ün üzerinde üniversite öğrencisinin eğitimine destek olmuştur.

2013 yılından itibaren Hüsnü M. Özyeğin Vakfı burs programını daha fazla ihtiyaç sahibi öğrencilere odaklanma amacıyla yeni bursiyer alımını, bağış yatırımları olarak nitelendirdiği, ihtiyaç sahibi illerde inşaası Vakıf tarafından tamamlanıp Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlanan kız öğrenci yurtlarından ve liselerinden mezun olup üniversiteyi kazanan başarılı öğrencilere yönelik gerçekleştirmektedir.