Yurtiçi Burslar

“En değerli yatırımın insana yapılan yatırım” olduğu inancıyla Hüsnü M. Özyeğin Vakfı 1990 yılından bu yana akademik başarısı yüksek ve mali desteğe ihtiyacı olan üniversite öğrencilerinin eğitimlerini desteklemektedir. Vakıf bugüne kadar yaklaşık 13,000 burs sağlayarak  2.500’ün üzerinde üniversite öğrencisinin eğitimine destek olmuştur.

2016 – 2017 eğitim-öğretim döneminde Hüsnü M. Özyeğin Vakfı, inşaasını tamamlayıp Milli Eğitim Bakanlığı’na devrettiği kız öğrenci yurtlarından ve liselerden mezun olup üniversiteyi kazanan başarılı öğrencilere yönelik bir burs programı yürütmektedir.

Vakıf, 25 farklı il ve ilçede yaptırılmış olan kız öğrenci yurtlarında ve liselerde eğitimini tamamlayan öğrencilere üniversite eğitimleri sürecinde de desteğini devam ettirmektedir.

Bu dönem için başvuru yapan öğrenciler arasında yapılan değerlendirme sonucunda bursiyerler belirlenmiştir. Yeni eğitim yılı duyuruları 2017 bahar döneminde yapılacaktır.