Sağlık

Toplumun sağlık hizmetlerinden yararlanamayan risk altındaki kesimlerinin sağlık hizmetlerine erişiminin artırılması için başta rehabilitasyon merkezleri olmak üzere sağlık alanında yatırımlar yapılmaktadır.

İzmit Rehabilitasyon Merkezi (İREM) – 1999

1999 yılında gerçekleşen Marmara depreminden sonra Sağlık Bakanlığı, Project Hope ve Hüsnü M. Özyeğin Vakfı ortaklığı ile İzmit’te kurulan Rehabilitasyon Merkezi, Anne Çocuk Eğitim Vakfı tarafından iki yıl süre ile işletilmiştir. Project Hope uzmanları bizzat Merkeze gelerek çalışmalarını gerçekleştirmişlerdir. Bu sürenin ardından Kocaeli Üniversitesi’ne devredilen Merkezde Ortez-Protez, İş Geliştirme ve Yutkunma-Konuşma tedavileri yapılmaktadır. Kompleks içinde, ayrıca bir Çocuk Rehabilitasyon Merkezi de bulunmaktadır. Merkez 1.500 m2 kapalı alan üzerine inşa edilmiştir.

Gaziantep Oya Bahadır Yüksel Özel Eğitim Okulu ve Özel Eğitim Hizmetleri Merkezi – 2007

Gaziantep ili Şehit Kamil ilçesinin Beylerbeyi Köyü’nde 2.649 m² alan üzerinde 120 yatak kapasiteli olarak inşa edilen merkez, etüt ve çalışma salonu, iş atölyesi, yüzme havuzu, hamam, bilgisayar sınıfı, idare odası, yemek salonu, konferans salonu, bahçede amfi-tiyatro ve ilave mekanları ile özel eğitim hizmetlerinin gerektirdiği birçok fonksiyonu bünyesinde barındırmaktadır.

Rize Kızılay Şükrü & Nurten Topçuoğlu Rehabilitasyon Merkezi

Rize Kızılay Şükrü & Nurten Topçuoğlu Rehabilitasyon Merkezi – 2008

Rize’nin Güneysu ilçesinde 5.300 m² kapalı alanda inşa edildikten sonra 2010 yılında Rize Üniversitesi’ne devredilen olan rehabilitasyon merkezi, günde 300 kişiye hizmet verebilecek kapasitede yapılmıştır. 2011 yılında hizmete giren merkezde spastik, otistik ve diğer engellilerin sağlık sorunlarıyla ilgili teşhis ve tedavileri yapılmaktadır.