Ravanda Festivalinin Bu Yıl Beşincisi Gerçekleştirildi

Hüsnü M. Özyeğin Vakfı tarafından yürütülen Ravanda Havzası Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında ilki 2012 yılında yapılan Ravanda Festivali’nin bu yıl 5’incisi gerçekleştirildi.
5. Ravanda Şenliği
Musabeyli ilçesine bağlı Gökmusa Köyü, köy meydanında gerçekleştirilen festivale, AKP Kilis milletvekili Hilmi Dülger, Tarım İl Müdürü Songül Kadıoğlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Bolat, İl Jandarma Komutanı ve projenin yürütüldüğü köylerin muhtarları katılım sağlamıştır. Ayrıca Gaziantep AÇEV İl Sorumlusu Esin Özgül ve AÇEV’in gönüllü öğretmenleri de festivalimizin konukları arasında idi.

Bu yıl şenlik, vakıf, köylü ve kadın derneği katkıları ile gerçekleşti. Ravandalı Kadınlar Derneği şenlik boyunca ön plandaydı ve kamudan gelen misafirler yaptıkları konuşmalarda derneğe vurgu yaparak desteklerini dile getirdile. Şenlikte Ravandalı Kadınlar Derneği’nin yerelde tanınan bilinen ve merak edilen bir oluşum haline geldiği açıkça farkedildi.

Şenlikte, Ravandalı Kadınlar Derneği’nin yerel ürünlerinin sergilendiği stant yoğun ilgi gördü ve misafirler şenlik boyunca stanttan bolca alışveriş yaptılar. Bunun yanı sıra “En Güzel Kilis Keçisi”, “En Güzel Kilis Karası Üzümü” ve “En Lezzetli Kilis Yemekleri” yarışmaları gerçekleştirildi.