Mentoring Programımız 2013 Çiftleri Kahvaltıda Buluştu

Hüsnü M. Özyeğin Vakfı tarafından bursiyer destek programı olarak yürütülen, profesyonel çalışanlar ile bursiyerleri buluşturan Mentoring Programı‘ndaki mentor-mentee çiftleri 18 Ocak 2014 Cumartesi günü yapılan kahvaltı etkinliğinde bir araya geldiler.

Hüsnü M. Özyeğin Vakfı’ndan Yönetim Kurulu Üyesi Dilek Belger ve Genel Koordinatör Ayla Göksel’in de bulunduğu etkinliğe 10 mentorumuz ile 11 menteemiz katıldı. Kahvaltı süresince mentor-menteeler hem sohbet ettiler, hem de programın genel işleyişi ve bundan sonra nasıl ilerleyebileceği konusunda düşüncelerini paylaştılar.

Mentoring nedir?
Gönüllü bir yetişkin ve bir genç arasında, bu gencin gelişim ihtiyaçlarına cevap vermek, gelecek ile ilgili görüşlerini şekillendirmesine yardımcı olmak, ona destek, dostluk, rehberlik ve örnek olabilmek amacıyla kurulan birebir ilişkiye‘mentoring’ adı verilmektedir.

Mentor ve mentee kime denir?
Mentoring’de destek veren kişiye ‘mentor’ ve destek alan kişiye ‘mentee’ denmektedir.
Mentorluk yapan kişi bir genci sahiplenip, bu genç ile kendi deneyimlerini ve profesyonel birikimlerini paylaşıp, düzenli ve uzun vadeli bir dostluk kurar. Ona yol gösterir, örnek olur, rehberlik yapar, farklı konularda destek verir-kısacası bu genci dinler ve ona gelişim sürecinde eşlik eder. Bu sorumluluğun önemine inanmak ve gerçekten bu gencin hayatına bir artı değer katmaya hazır olmak, mentor olabilmenin ön koşullarıdır.

Mentoring Programı’na nasıl başvurulur?
Mentoring Programı’nda Hüsnü M. Özyeğin Vakfı tarafından belirlenen kişilerin bir başvuru formu doldurmaları ve haftada bir saatlerini bu program çerçevesinde bursiyerlere destek olabilmek için ayırabilmeleri istenilmektedir. Her gönüllüye bir Hüsnü M. Özyeğin Vakfı bursiyerinin irtibat bilgileri ve özgeçmişi verilmekte, bu kişiden bursiyer ile temasa geçmesi istenmektedir. Mentor ve Mentee’lere Hüsnü M. Özyeğin Vakfı tarafından program boyunca eğitim, bilgi ve destek verilmektedir.

SAM_5991

SAM_5989 SAM_5988 SAM_5986 SAM_5977