Kamu, Sivil Toplum ve Özel Sektör Kırsal Kalkınmayı Tartıştı

Özyeğin Vakfı’nın ev sahipliğinde 17 Kasım’da İstanbul’da gerçekleştirilen “Kırsalda Umut Var: Kırsal Kalkınma Alanında Deneyimler ve Yeni Yaklaşımlar” Konferansı kamu, sivil toplum ve özel sektör temsilcilerini bir araya getirdi.

Konferansın açılışını Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sn. M. Mehdi Eker ve Sn. Hüsnü M. Özyeğin yaptı. Bakan Eker, genelde tarım ve hayvancılık, özelde kırsal kalkınma alanında yaşanan sorunlar ve son yıllarda kat edilen mesafeyi dile getiren bir konuşma yaptı ve bu alanda faaliyet gösteren Özyeğin Vakfı’na çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Özyeğin Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Hüsnü Özyeğin, ülkede özellikle kırsal bölgelerde yaşanan yoksulluğun giderilmesi için Vakıf olarak sorumluluk hissettiklerini ve bu sorunların azaltılması için bir sivil toplum kuruluşu olarak gayret gösterdiklerini belirtti. Özyeğin, bundan sonra da kırsal kalkınma çalışmalarına kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde devam edeceklerini vurguladı.