Genç Fikirler Projesi

Toplum Gönüllüleri Vakfı ile işbirliğinde yürütülen Genç Fikirler Projesi hazırlıkları ile birlikte 5 ay gibi kısa bir süreyi kapsadı. Malazgirt, Şanlıurfa ve Artvin’deki 3 kız öğrenci yurdu uygulama yerleri olarak belirlendi. Ardından Samsun’daki “başlangıç eğitimi” ile yurtlarda projeyi sürdürecek olan 18 genç, yaklaşık 4 ay süren çalışmalarını yürüttü. Bu süre zarfında yürütücü gençler kendi yurtlarında; ihtiyaç belirleme anketleri uyguladı, gençlik ve sosyal sorumluluk projeleri için duyuru açtı, proje yönetimi eğitimi düzenledi, akranlarının proje fikirleri üretmelerini sağladı, bu projelere kaynak aradı, projelerin uygulamasında yer aldı. Sonuçta, 3 yurtta toplam 11 gençlik ve sosyal sorumluluk projesi gerçekleşti. 1 proje de başka bir ildeki yurtta gerçekleşti. Projelerin üretim sürecinde 60 genç rol aldı, uygulamalarına 350 genç katılım gösterdi ve gençler toplamda 7.200 saat gönüllülük yaptı.

Gerçekleşen yerel sosyal sorumluluk ve gençlik projeleri
Şanlıurfa

• Spor faaliyet alanları – spor aletleri
  • Yurt kütüphanesi