FİBA Factoring’in Desteği ile Kavarlı Kadınlar  Ekmek Fırınına Kavuştular

FİBA Factoring’in Desteği ile Kavarlı Kadınlar Ekmek Fırınına Kavuştular

Fiba Gönüllüleri Projesi kapsamında Fiba Faktoring’in maddi desteği ile Kavar Havzası’nda yaşayan kadınlar ekmek yapımı için kullanacakları ortak bir fırına kavuştu.

Aile tüketimleri için tandırda ekmek yapmak kırsalda yaşayan kadınlar için önemli bir iş yüküdür. Kavar’da bir kadının kaba bir hesapla ömrünün onda biri tandırda geçiyor. Bir kadın haftada ortalama 100 adet ekmek yapıyor, karbon monoksit gazını soludukça soluyor. Kavar’da her yıl birkaç çocuk tandıra düşerek ölebiliyor.

Kavar Havzasında yaşayan kadınların iş yükünü hafifletmek,  tandır dumanından kaynaklı zehirlenmeleri önlemek ve tandır fırınına çocukların düşmesinden kaynaklanan kazaların ortadan kaldırılmak için Özyeğin Vakfı Fiba Factoring  ele ele verdi. Yassıca Köyüne kadınlar için bir ekmek fırını kurdu.

Kadınlar ortaklaşa kullanmaya başladıkları ve artık sağlıklı koşullarda ekmek yapmalarını mümkün kılan yeni fırınlarından çok memnunlar ve Fiba Faktoring’e teşekkür ediyorlar.

“Artık yaşamlarının onda birini kendilerine ve çocuklarına ayırabilirler”