Bursiyer Destek Programları

Hüsnü M. Özyeğin Vakfı, öğrencilere maddi destek vermenin yanı sıra bursiyerlerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak, hayat becerilerini geliştirmek ve bursiyerler arasında iletişim ve paylaşım ağı oluşturulması amacıyla Bursiyer Destek Programları yürütmektedir.

Bursiyer Destek Programları arasında;

• Mentoring  Programı
  • Staj Desteği
  • Geleneksel Bursiyer Buluşmaları

bulunmaktadır.

Mentoring Programı:

2001 yılında Finansbank çalışanları ve Vakıf bursiyerlerinin eşleştirilmesiyle hayata geçirilen Mentoring Programı,  2016-2017 akademik yılında da devam etmektedir. Bu program İstanbul ve İstanbul dışında Türkiye’nin dört bir köşesinde üniversite eğitimini sürdüren bursiyerlerimizi kapsamaktadır.

Mentoring nedir?

Bir yetişkin ve bir genç arasında, gencin kendi potansiyelini ortaya çıkarmasına yardımcı olarak,
yetişkinin bilgi ve tecrübeleriyle kariyer planlama ve kişisel gelişiminde ona yol göstermesi amacıyla kurulan birebir ilişkiye “mentoring” adı verilmektedir. Mentoring’de destek veren kişiye “mentor”, destek alan kişiye “mentee” denmektedir.

Mentoring Programı’na nasıl başvurulur?

Mentoring Programı’nda Hüsnü M. Özyeğin Vakfı tarafından belirlenen kişilerin bir başvuru formu doldurmaları ve haftada bir saatlerini bu program çerçevesinde bursiyerlere destek olabilmek için ayırabilmeleri istenmektedir.

Staj ve Yarı zamanlı İş Destek Programı

Fiba Grup dahilinde staj yapmak ya da part-time çalışmak isteyen Hüsnü M. Özyeğin Vakfı bursiyerlerinin özgeçmişleri Vakıf kanalıyla İnsan Kaynakları Bölümü’ne iletilmektedir. Bursiyer adayının talep ettiği bölüme uygunluğu ve çalışmak istediği bölümün stajyer ya da part-time elemana ihtiyaç duyması dikkate alınarak başvuru değerlendirilmektedir. Daha fazla bilgi için Fiba Şirketler Grubu linkini inceleyebilirsiniz.

Kimler Başvurabilir:

• Staj/yarı-zamanlı iş imkanları sadece lisans öğrenimi gören Hüsnü M. Özyeğin Vakfı bursiyerlerine yöneliktir.

Başvuru ve Değerlendirme:

• Hüsnü M. Vakfı bursiyerleri hem staj yapmak istedikleri şirketin websitesinden online başvuru yaparak hem de özgeçmişlerini Vakıf’a ulaştırarak gerçekleştirir.
  • Hüsnü M.Özyeğin Vakfı, adayın başvurusunu ilgili firmanın İK departmanına iletir, ancak değerlendirme sürecine dahil olmaz.
  • Staj başvurularının değerlendirilmesi pozisyon ve kurumun ihtiyaçları doğrultusunda birkaç haftadan 1-2 aya kadar sürebilmektedir.

Geleneksel Bursiyer Buluşmaları

Hüsnü M. Özyeğin Vakfı, 2001 yılından bu yana tüm bursiyerlerini kaynaştırmak, Vakıf Başkanı ve diğer yönetim kurulu üyeleriyle bursiyerlerin tanışmalarını, sorularını ve görüşlerini birebir paylaşmalarını sağlamak amacıyla  “Bursiyer Toplantıları” gerçekleştirmektedir. Toplantılar 2008 yılından bu yana iki senede bir yapılmakta olup, tarih ve yer bilgisi tüm bursiyerlere e-mail ve telefon yolu ile duyurulmaktadır.

Detaylı bilgi için: info@hmov.org