Bilim Kahramanları Projesi

Bilim Kahramanları Derneği işbirliğiyle gerçekleşen projede bu yıl Giresun-Espiye, Samsun, Aksaray ve Muş illerindeki Ayşen Özyeğin Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurtlarımızdan kız öğrenci grupları Bilim Kahramanları Turnuvası’na hazırlandılar. Takımlar bu yılın teması olan “hayvanlar: yaşam ortaklarımız” konulu projeler hazırladılar.

Projenin amacı:

• Akranları, ebeveynleri ve öğretmenleri ile iletişim, kendini ifade etme ve dinleme yeteneklerinin gelişmesi
  • Sunum yeteneği, zaman yönetimi, empati, paylaşma, araştırma ve sorgulama kabiliyetlerinin gelişmesi
  • Özgüvenin artması
  • Akranlar ve farklı jenerasyonlar arasında karşılıklı güvenin artması
  • Yılın teması ile ilgili farkındalığın artması
  • Takım çalışması ve sosyalleşme yeteneklerinin gelişmesi
  • Bilimin yaşam kalitesini artıran, kolay ulaşılabilir ve eğlenceli bir araç olduğu algısının yaratılması
  • Sürecin sonuçtan daha önemli olduğu konusunda farkındalık yaratılması

11-12 Şubat 2017 tarihinde Ankara’da gerçekleşen Bilim Kahramanları Yerel Turnuvası’na toplamda 45 ilden 298 takım katıldı. Katılan 4 yurdumuzdan 3’ü toplamda 4 ödül kazandı ve bir tanesi de Ulusal Turnuva’ya gitmeye hak kazandı. Kazanılan ödüller:

• Muş (2007) – Özdeğerler Jürisi Ödülü ve bu ödülü kazanarak 4-5 Mart tarihlerinde İzmir’deki Ulusal Turnuva’ya katılım hakkı (Takımın adı Sihirli Eller)
  • Giresun-Espiye – Yükselen Yıldız Ödülü (Takımın adı Fındık Kurtları)